Велеа Хоум |

Политика за употреба на колачиња и други слични технологии

 

За политика:

1. Оваа политика се однесува на „колачиња” и други слични технологии што се користат, како што е соодветно, на веб-страници и апликации управувани од "ВЕЛЕА ХОУМ" ДООЕЛ Скопjе, со седиште и адреса на управување во Јамбол, улица Јагода 6, со единствен матичен број 206300273 (во натамошниот текст: Велеа Хоум или "ВЕЛЕА ХОУМ" ДООЕЛ Скопjе).

Колачињата се користат за следниве цели:

● за функционирање на страницата;

● да го анализира однесувањето на посетителите на страницата;

● за рекламирање.

Политиката за колачиња служи како додаток на Општите правила и услови на "ВЕЛЕА ХОУМ" ДООЕЛ Скопjе, што можете да ги најдете тука и политиката за заштита на личните податоци на "ВЕЛЕА ХОУМ" ДООЕЛ Скопjе, што е достапна тука .

Ве охрабруваме да се запознаете со документите, бидејќи тие содржат корисни дополнителни информации за целите за кои собираме, обработуваме и чуваме лични податоци преку употреба на колачиња или други технологии, како што се вашите права, исклучоци и ограничувања.

Велеа Хоум” ве советува секогаш да водите соодветна заштита за вашите лични податоци и во случај на какви било прашања или нејаснотии во врска со личните податоци собрани, обработени и зачувани од наша страна, ве молиме контактирајте не на [email protected] .

2.Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки кои се состојат од напишани знаци и броеви што ќе бидат зачувани на вашиот компјутер, мобилен телефон или друг уред што го користите вие, преку кој се пристапува на Интернет. Колачето е инсталирано преку барање поднесено од терминалот на корисникот до серверот на "ВЕЛЕА ХОУМ" ДООЕЛ Скопjе или до серверот на трета страна.

3.За што се користат колачињата?

Овие датотеки овозможуваат препознавање на корисникот и презентирање на содржината на начин што е релевантен за преференциите на корисникот. Колачињата гарантираат подобро искуство и help помагаат на "ВЕЛЕА ХОУМ" ДООЕЛ Скопjе да ги обезбеди своите добра и услуги. Тие исто така се користат при подготовка на анонимни збирни статистички податоци кои ни помагаат да разбереме како корисниците ја користат нашата веб-страница, што ни овозможува да ја подобриме структурата и содржината без да идентификуваме индивидуален корисник.

4.Кои колачиња ги користиме?

Ние користиме четири типа на колачиња: упорни / неопходни, за персонализација, маркетинг и статистички податоци. Упорни/потребни колачиња се користат за работа на веб-страницата, како и за клучни функции, како поддршка за најавување на сметка и преференции за приватност. Тие остануваат на терминалот на корисникот за периодот определен со параметрите на колачињата или додека не се избришат рачно од корисникот.

Колачињата за прилагодување ни овозможуваат да ги зачуваме вашите поставки во врска со јазикот на страницата, вашата лозинка за пристап до вашата сметка, да ги следиме неодамнешните набавки и многу повеќе. слични

Статистичките колачиња собираат анонимни информации што ни овозможуваат да анализираме што и кога се посетени на нашата страница, колку луѓе ги користат за да го подобрат вашето искуство и интеракција со нашата страница.

Маркетинг колачињата се создаваат преку нашата страница од нашите партнери за рекламирање за да ги идентификуваат вашите интереси и да ви ги прикажат најрелевантните реклами на други страници.

5. Како се користат колачињата од velleahome.mk?

Посета на оваа страница може да ги остави следниве видови колачиња:

● Колачињата се строго потребни за работа на страницата;

● Колачиња за анализа;

● Рекламирање колачиња.

Колачињата и/или другите потребни слични технологии се од суштинско значење за правилно функционирање на страницата и се поставуваат на вашиот уред кога ќе влезете на страницата или како резултат на дејствија извршени на страницата, во зависност од случајот. Можете да го поставите прелистувачот да блокира колачиња, но во овој случај, некои карактеристики на страницата нема да работат правилно.

Другите видови колачиња имаат функционалности како што е опишано во делот 11.

6. Дали колачињата или слични технологии содржат лични податоци?

Колачињата или други слични технологии сами по себе не бараат да се користат лични информации и во многу случаи дури и не го идентификуваат идентитетот на корисниците на Интернет. Сепак, има случаи кога личните податоци можат да се собираат преку употреба на колачиња за да се олеснат одредени функции за корисникот или да му се обезбеди искуство на корисникот прилагодено на неговите преференции. Овие податоци се криптирани и зачувани на таков начин што нема неовластен пристап до нив.

7. Блокирање на колачиња

Ако сакате да блокирате колачиња, некои функции на страницата ќе бидат суспендирани, а тоа може да создаде некои дефекти или грешки во користењето на нашата страница. На пример, блокирањето колачиња може да ве спречи од:

● Купите преку Интернет

● Најавете се кога се најавувате на ваш профил

Ако се согласувате со овие ограничувања и сакате да блокирате колачиња, следете ги упатствата подолу:

Повеќето прелистувачи се поставени да прифаќаат колачиња по дифолт, но можете да ги промените поставките за да блокирате некои или сите колачиња.

Изберете го прелистувачот од списокот подолу за да ги прикажете упатствата што треба да ги следите по отворањето на прелистувачот.


Microsoft Internet Explorer 9 (оперативен систем Windows 7)

● Кликнете на иконата за поставки (горе десно)

● Кликнете на Интернет опции 

● Кликнете на „ Приватност“ и потоа изберете опции

● Кликнете Примени, а потоа кликнете ОК за да ги зачувате вашите преференции


Google Chrome

● Кликнете на иконата за копче и изберете Опции од списокот

● Кликнете на делот Напредни поставки

● Кликнете на Поставки за содржина од делот Приватност .

● Изберете ги поставките што ги сакате

● Кликнете X за да затворите


Сафари

● Изберете Преференции

● Кликнете на панелот за приватност

● Изберете ги поставките што ги сакате

● Кликнете X за да затворите


Mozilla Firefox

● Изберете Алатки од главната лента, потоа Опции

● Кликнете на табулаторот Приватност 

● Изберете ги поставките што ги сакате

● Кликнете OK за да затворите 


Врските погоре не припаѓаат на ниту една од страниците на "ВЕЛЕА ХОУМ" ДООЕЛ Скопjе и "ВЕЛЕА ХОУМ" ДООЕЛ СкопjеLtd не е одговорна за нивната содржина.

8.Управувајте со преференциите за колачиња

Општо, апликацијата што се користи за пристап до веб-страници овозможува зачувување колачиња или слични технологии на зададениот терминал. Овие поставки можат да се менуваат на таков начин што автоматското управување со колачињата е блокирано од вашиот веб прелистувач или корисникот мора да биде информиран кога колачињата се испраќаат до серверот. Детални информации за можностите и начините на управување со колачињата може да се најдат во областа за поставки на апликацијата (веб-прелистувач). Повторно, би сакале да ве предупредиме дека ограничувањето на употребата на колачиња може да влијае на некои од карактеристиките на страницата.

9.Зошто се колачиња и / или други слични технологии важни за Интернет?

Колачињата и / или другите слични технологии се од централно значење за ефективното функционирање на Интернет, помагајќи да се создаде пријатно искуство и престој што е прилагодено на интересите и преференциите на секој корисник. Одбивањето или оневозможувањето на колачињата може да ги направи неупотребливи некои страници или делови од веб-страниците.

Оневозможувањето на колачињата не значи дека веќе нема да добивате рекламирање преку Интернет, туку само дека повеќе нема да може да ги зема предвид вашите преференции и интереси, видливи од вашето однесување при прелистување на Интернет.

Примери за потреба од користење колачиња за кои не е потребна дозвола од корисник преку сметката се:

● Содржина и услуги прилагодени на преференциите на потрошувачите - категории производи и услуги.

● Понуди прилагодени на интересите на потрошувачите

● Меморирање лозинки

● Меморирање филтри за заштита на деца за содржина на Интернет (опции за семеен режим, функција за безбедно пребарување).

● Ограничување фреквенцијата на дистрибуција на рекламите - ограничете го бројот на реклами што се прикажува на одреден корисник на некоја страница.

● Обезбедување рекламирање на корисниците на корисниците.

● Мерење, оптимизација и прилагодување на карактеристиките на анализата - како што е потврда на одредено ниво на сообраќај на веб-страницата, каков вид на содржина се гледа и како корисникот влегува на веб-страницата (на пример: преку пребарувач, директно, од други веб-страници итн.). н.). Општо, веб-страниците ги обработуваат овие податоци за употреба со цел да ги подобрат услугите што им се нудат на корисниците.

10.Прашања на заштита и доверливост

Општо, прелистувачите имаат интегрирани поставки за приватност кои обезбедуваат различни нивоа на прифаќање на колачиња, датум на истекување и автоматско бришење откако корисникот посетил одредена страница.

Други аспекти на безбедноста поврзани со колачињата:

● Прилагодување поставките на прелистувачот за колачиња за да постигнете удобно ниво на безбедност за вас кога користите колачиња. 

● Ако сте единствена личност што користи одреден компјутер, можете да наведете дали сакате подолг временски период за да ја зачувате историјата на прелистување и податоците за личен пристап. 

● Ако споделувате пристап до одреден компјутер, може да размислите да го поставите прелистувачот да ги брише вашите индивидуални податоци за прелистување секогаш кога ќе го затворите прелистувачот. Ова е една од опциите за пристап до страниците што користат колачиња и за бришење на сите информации од посетата на крајот од сесијата.

11.Корисни врски и дополнителни информации

Ако сакате да дознаете повеќе за колачињата и како се користат, ги препорачуваме следниве врски:

Microsoft Cookies guide

All About Cookies

http://www.youronlinechoices.com/mk/

Подолу го опишавме секое „колаче” што се користи на веб-страницата на Велеа Хоум, како и неговата улога. Ние не ги користиме овие колачиња на кој било друг начин, освен оние наведени во оваа Политика за употреба на колачиња.

Потребни колачиња

Овие колачиња се неопходни за функционирање на веб-страницата. Дозволете клучни карактеристики како поддршка за најавување и преференции за приватност.

- hide_cookies_consent: Се сеќава дали да се прикаже пораката за поставки за колачиња.

clients_cookies_choices: ги зачувува Вашите поставки во врска со користењето на cookies.

- velleahome_session: Зачувува ID на сесијата на посетителот на страницата.

last_seen_products_v2: Зачувува производите што сте ги прегледале последен пат за да можеме да ви ги покажеме без да се регистрирате или најавите на страницата.

XSRF-TOKEN: Зачувува знак поврзан со безбедноста на корисниците на страницата.

cart_id: Зачувува ID на кошничката за нерегистрирани корисници.

MibewSessionID: Кориснички проект за онлајн разговор.

mibew_locale: Зачувува јазикот за разговор преку Интернет.

 

Колачиња за прилагодување

Дозволете страницата да ги запомни вашите лични поставки во врска со изгледот на страницата (јазик, бои, итн.).

- visitors_online_notify: Зачувува поставка за прикажување на бројот на корисници на страницата кои се онлајн.

- remember_web_: Се сеќава дали корисникот ја одбрал ознаката за проверка при најавување.

- popupbg: Се сеќава дали се појавил скокачки прозорец.

last_ordered_notify: Зачувува поставка за прикажување на последните нарачани производи.

 

Статистички

Овие колачиња собираат анонимни информации што ни овозможуваат да ја анализираме вашата интеракција со страницата и да го подобриме вашето искуство.

- _hjid: Зачувува единствен идентификатор на посетителот на страницата.

- _hjTLDTest: Функционално колаче поврзано со работната логика на скриптите на Hotjar.

_gid: „Колаче” од Google, кое се користи за следење на страниците посетени на страницата.

_ga_: „Колаче” од Google што зачувува анонимни статистички податоци.

_ga: „Колаче” од Google, кое се користи за следење на страниците посетени на страницата.

__cfduid: „Колаче” со идентификатор што му помага на нашиот партнер во идентификување на доверливи посетители на страницата.

 

Маркетинг

Овие колачиња се создадени преку нашата страница од нашите партнери за рекламирање. Тие се користат за идентификување на вашите интереси и за прикажување на најрелевантни реклами на други страници.

_fbp: „колаче” од Facebook кое се користи за следење на прелистување на корисници на Интернет

 

Оваа Политика за употреба на колачиња и други слични технологии е последно ажурирана на 01.09.2021

Следете не